Direct een rioleringsbedrijf nodig in Amersfoort?Bel 085 106 1910Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Amersfoort, hoofdvestiging Deventer
Ontdek hoe u van rioolvliegjes afkomtRedactie, 2 januari 2024
Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf? In Amersfoort en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Clever Rioolservice

Aalputmotjes of motmuggen, dat zijn de benamingen voor rioolvliegjes. Als er sprake is van overlast door deze rioolvliegjes, kan dit duiden op een rioleringsprobleem. Indien u deze rioolvliegjes signaleert, is het raadzaam om meteen in actie te komen.

Ontdek wat rioolvliegjes kenmerkt

Met hun geringe grootte van 1,5 tot 7 millimeter zijn ze in staat om door de kleinste openingen uw woning binnen te glippen. Met hun behaarde vleugels, die groter zijn dan hun lichaam, vallen ze op. Daarnaast hebben ze grijsgoudkleurige lichamen en twee lange, behaarde antennes op hun kop. Ondanks hun korte levensduur van drie weken als volwassen exemplaren, planten deze kleine vliegjes zich op een snel tempo voort.

Meestal legt een vrouwtje 100 tot 200 eitjes per keer, vaak in rottend organisch afval of stilstaand water. Na twee dagen verschijnen de larven en groeien ze uit tot volwassen rioolvliegjes binnen twee tot zes weken. Ze hebben meestal moeite met vliegen en kruipen rond en rusten in de buurt van leidingen, ondanks dat ze 'vliegjes' genoemd worden.

Terwijl ze rustig zijn gedurende de dag, worden ze actief en beginnen ze zich te voeden met rottend materiaal, bacteriën en schimmels zodra de avond valt. In de meeste gevallen is een probleem met de riolering, met name bij kapotte leidingen, de belangrijkste reden voor het hebben van een rioolvliegjesplaag in uw huis. Over het algemeen worden deze insecten aangetrokken door lekkende gootstenen of verstopte toiletten.

Welke stappen kunt u ondernemen om rioolvliegjes weg te krijgen?

Om een plaag te verminderen, moet u de broedplaatsen vinden, vaak in stilstaand water of rottend organisch materiaal. Het is erg belangrijk om snel te handelen en zelf maatregelen te nemen, zoals het verwijderen van stilstaand water, het schoonmaken van de afvoer en het controleren op lekkages. Het is mogelijk om professionele hulp in te schakelen bij reparaties om het probleem op te lossen.

Doorgaans zijn broedplaatsen te vinden op plaatsen die in verbinding staan ​​met het rioleringssysteem, zoals verstopte of lange tijd niet gebruikte afvoeren. Daarnaast kunnen er ook andere plekken buiten het huis dienen als broedplaats, zoals beerputten, dakgoten, regenpijpen en drinkbakken. Een goede hygiëne is van cruciaal belang om te voorkomen dat er een plaag van rioolvliegjes ontstaat.

Repareer onmiddellijk rioolproblemen, sluit open leidingen af, verwijder organisch afval en zorg ervoor dat afvalbakken goed zijn afgesloten. Het kan ook helpen om regelmatig de dakgoten schoon te maken en de afvoeren af te spoelen met heet water en zuiveringszout. Gooi direct voedsel weg dat ermee in aanraking is gekomen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1910

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.