Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Amersfoort, hoofdvestiging Deventer
Heeft uw riolering last van een lekkage Redactie, 10 juni 2024
U heeft last van een rioollekkage? Clever Rioolservice kan u hierbij helpen!

Krijgt u te maken met een lek in uw rioolsysteem?Dit kan nadelige gevolgen hebben, zowel voor uw gezondheid als uw financiële situatie. De onaangename geur die vrijkomt, kan duiden op een lekke riolering.

Hoe kunt u erachter komen dat uw riolering lekt?

Als er een onaangename geur vrijkomt, kan dit erop wijzen dat er een lekkage in uw rioleringssysteem is. Het is mogelijk dat u de geur van de lekke riolering van uw buren ruikt. Een andere indicatie van een lek is een natte plek op de grond.

Welke factoren kunnen een lekkage in uw rioleringsstelsel veroorzaken?

Gemiddeld gaat een rioolsysteem zo'n 20-25 jaar mee. Het uitvoeren van tussentijds rioolonderhoud kan echter invloed hebben op de levensduur van het systeem. Gebrekkig of onvoldoende onderhoud is vaak de reden voor defecte rioleringen.

Brengt een lekkende rioleringsbuis gezondheidsrisico's met zich mee?

Rioleringsproblemen kunnen niet alleen schadelijk zijn voor uzelf, maar ook voor andere mensen. Bij een lekkende riolering is er sprake van direct contact met besmet afvalwater, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid. Het gevaar van het besmette afvalwater strekt zich uit tot iedereen die hiermee in aanraking komt, inclusief uw buren en huisdieren.

Heeft u te maken met een defect in uw rioleringssysteem?

Wanneer er sprake is van een lek in uw rioolsysteem, is het van belang om zo snel mogelijk een expert op het gebied van riolering in te schakelen. Hierdoor beperkt u de kans op schade aan uw woning tot een minimum. Er zijn verschillende mogelijkheden om een lekkage in uw riool op te lossen.

Een effectieve reparatiemethode voor het oplossen van het lek in de rioleringsbuis is het aanbrengen van een sok. Voor het repareren van bepaalde delen van het riool zonder dat er een complete renovatie plaatsvindt, kunt u gebruikmaken van relining. Het lek in de rioleringsbuis kan worden gerepareerd door het plaatsen van een speciale sok.

U kunt er ook voor kiezen om het beschadigde deel van de leiding te laten vervangen. Indien de lekkage echter herhaaldelijk voorkomt of als het riool al versleten is. In dat geval is het verstandiger om een rioolrenovatie te laten uitvoeren.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1910

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.