Direct een rioleringsbedrijf nodig in Amersfoort?Bel 085 106 1910Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Amersfoort, hoofdvestiging Deventer
Mogelijk lek in het rioolstelselRedactie, 9 december 2023
Clever Rioolservice: de ervaren rioleur voor Amersfoort en omliggende gebieden!

Als er een onaangename geur van het riool in uw huis hangt, kan dit duiden op een probleem met de rioolleidingen. Als eerste kunt u controleren of er een verstopping is in een van de afvoeren of de sifons. Indien u de sifons schoonmaakt, kan dit mogelijk de geur verhelpen. Als de geur blijft hangen, dan kan er sprake zijn van een lek in het rioolstelsel.

Het is aan te raden om onmiddellijk een gekwalificeerd rioolbedrijf te bellen om het probleem op te sporen en te verhelpen, om verdere schade te voorkomen. Ze zijn goed opgeleid, hebben veel praktijkervaring en beschikken over de benodigde middelen om de klus veilig en efficiënt te klaren. U kunt gerust zijn, het probleem wordt voor u opgelost zonder dat u zelf actie hoeft te ondernemen.

Oorzaak van de onaangename rioollucht

Stankoverlast in je woning kan verschillende oorzaken hebben. Een rioleur maakt doorgaans onderscheid tussen permanente en tijdelijke stankoverlast. Mogelijke oorzaken van rioollucht in uw huis zijn:Beschadiging of verzakking van de riolering in uw woning door werkzaamheden kan leiden tot scheuren in de riolering, waardoor rioollucht in uw huis kan komen.

Wat kan ervoor zorgen: verstopping in de leidingen

Als het water niet goed wegloopt in uw doucheputje of vaatwasser, kan dit duiden op een verstopte leiding. Een verstopte leiding kan ervoor zorgen dat het water niet goed wegloopt uit uw doucheputje of vaatwasser. Als het water niet goed wordt afgevoerd, kunnen er vervelende geurtjes in uw huis blijven hangen.

Ook kan het mogelijk zijn dat niet een leiding maar het riool zelf verstopt is. Als dit het geval is, informeer dan bij je buren of zij ook last hebben van een verstopt riool. Als dit het geval is, neem dan contact op met uw gemeente om verdere hulp te ontvangen.

Mogelijk een lek in uw leidingstelsel

Wanneer er een lek is in uw afvoer, kan verontreinigd water en de daarmee gepaard gaande onaangename geur uw woning betreden. Dit kan leiden tot vervelende geur en uiteindelijk tot schade door water. Het is daarom belangrijk om een rioleringsbedrijf in te schakelen om schade te voorkomen.

Zorg ervoor dat u uw afvoer op een goede manier kunt ontluchten

Zorg ervoor dat uw afvoer voldoende zuurstof krijgt. Dit wordt in de regel bewerkstelligd door middel van een pijp op het dak van uw woning. Wanneer deze pijp niet goed aangesloten is of verstopt raakt, kan de stank van het riool uw woning binnenkomen.

Voorkom hinderlijke geur door de afvoer niet te lang ongebruikt te laten

Met behulp van een waterslot, ook bekend als stankslot of sifon, wordt voorkomen dat de rioollucht door de afvoer van de wc naar boven komt. Het is mogelijk dat een afvoer droog komt te staan als deze gedurende lange tijd niet wordt gebruikt, waardoor de rioollucht ongehinderd uw huis kan binnendringen. Als u wilt voorkomen dat dit gebeurt, is het aan te raden om geregeld water door de afvoeren te laten stromen.

Hoe u rioolstank kunt voorkomen

Er zijn verschillende redenen waarom uw woning een rioollucht kan hebben. Verstoppingen worden vaak veroorzaakt door achtergebleven etensresten, zeepresten of aangetast vuil. Om eventuele verstoppingen te voorkomen, is het belangrijk om regelmatig uw afvoerputjes schoon te maken.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1910

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.