Teamfoto Clever Rioolservice
24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Amersfoort, hoofdvestiging Deventer
Hoe u een defect rioolsysteem kunt vaststellen en uw aanpak Redactie, 10 maart 2024
Clever Rioolservice: uw rioleur in Amersfoort en omgeving!

Het riool is van essentieel belang voor uw woning. Het is fijn als alles goed werkt, maar soms kunnen er defecten optreden en schade veroorzaken. Hoe kunt u deze problemen opmerken? En welke stappen moet u vervolgens ondernemen?In dit artikel worden verschillende aanwijzingen besproken die duiden op een beschadigd riool en wat de mogelijke oplossingen zijn. Zo bent u goed voorbereid om snel in te grijpen bij problemen.

Hoe u signalen van een defect riool kunt opmerken

Er zijn enkele problemen die kunnen duiden op een gebrekkig riool. Hierbij kunnen er kleine problemen ontstaan zoals stankoverlast en borrelende afvoerputjes, maar ook vervelende kwesties zoals verstoppingen. Indien deze problemen periodiek voorkomen, hoeft u nog niet direct te denken aan een kapot riool. Als de problemen blijven aanhouden, is het raadzaam om een inspectie van het riool uit te laten voeren.

Een bijkomend probleem bij verstoppingen is een totaalverstopping die herkend kan worden aan overstromingen bij de afvoerputjes in uw woning. Dit wijst ook op een kapotte riolering. Ongeveer 20% van alle gevallen van verstopping hebben een defect riool als oorzaak. Indien u een kelder heeft, kunt u bij een kapotte riolering water of schimmel aantreffen in de kelder zelf of in de kruipruimte. In dergelijke situaties is een inspectie of reparatie noodzakelijk.

Wat brengt een kapot riool met zich mee?

Er zijn diverse redenen waarom een riool kan falen. Zowel interne als externe factoren kunnen hiervoor verantwoordelijk zijn. Slijtage door ouderdom of een fout in de ophanging van het riool kunnen leiden tot problemen. Maar ook schade door slecht weer is een risico. Bij een toename van druk op het riool is er een mogelijkheid dat het begint te scheuren.

Het riool kan losscheuren van de gevel of intern barsten door de druk op het systeem. Ook bij wortelgroei en roestvorming kan een kapot riool optreden. Het is belangrijk om in al deze gevallen een rioolinspectie te laten uitvoeren alvorens met de reparaties te starten.

Waarom is het verstandig uw riool te laten inspecteren?

Vakkundigen beschikken over professionele apparatuur om een gebrekkig riool te kunnen ontdekken. Wanneer een rioolinspectie wordt uitgevoerd, wordt snel duidelijk waar het probleem zich bevindt en wat er moet gebeuren. U kunt kiezen uit twee methoden voor een inspectie, namelijk met een rioolcamera of met rookdetectie.

Een modern instrument, de riooldetectiecamera, wordt gebruikt om het riool te inspecteren en problemen te lokaliseren. Het rookdetectie-apparaat spuit rook in het riool om te bepalen of deze op specifieke plaatsen in de riolering verdwijnt. De plekken waar de rook niet meer zichtbaar is, kunnen wijzen op een mogelijk lek in het riool.

U kunt uw riool laten onderzoeken of repareren

Heeft u het vermoeden dat uw riool beschadigd is? Of heeft u vaak overlast door problemen in uw riool?Wij zijn beschikbaar om te helpen! Neem contact op met Clever Rioolservice via 085 106 1910 en maak een afspraak. Wij zijn er om u bij te staan met inspectie of reparatie.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1910

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.