Direct een rioleringsbedrijf nodig in Amersfoort?Bel 085 106 1910Of vul het formulier in

24/7 bereikbaar bij spoed!
Werkzaam in Amersfoort, hoofdvestiging Deventer

Rioolvliegjes bestrijden in Amersfoort

Komt u opeens kleine zwarte vliegjes tegen in uw badkamer, toilet of kruipruimte? Als er rioolvliegjes omhoog komen, dan heeft u hoogstwaarschijnlijk te maken met een rioolprobleem. Om overlast te voorkomen, is het aan te raden om zo snel mogelijk te beginnen met het bestrijden van deze vervelende, hardnekkige vliegjes.

Wat zijn rioolvliegjes

Vaak zijn rioolvliegjes te vinden in het riool, zoals de naam al verklapt. De vliegjes overleven door zich te voeden met vocht en rottend afval, en ze kunnen maar liefst 200 eitjes per dag leggen. Het oplossen van het rioolprobleem is essentieel voordat u de vliegjes kunt bestrijden en er definitief vanaf kunt komen.

Bent u op zoek naar een rioleringsbedrijf? In Amersfoort en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Clever Rioolservice

Waar komen rioolvliegjes vandaan

Vaak kunt u rioolvliegjes aantreffen in de omgeving van vochtige plekken waar voedingsrijk stilstaand water met bacteriën, zoals rioolwater, aanwezig is. Rioolvliegjes kiezen deze plekken uit als ideale locatie om hun eitjes te leggen. Rioolvliegjes kunnen zich buiten het riool nestelen in vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoeren, vochtige plekken in schuren of garages.

Snel actie ondernemen

Er zijn diverse redenen waarom het van belang is om de rioolvliegjes te bestrijden. Houd in gedachten dat de rioolvliegjes niet zomaar verdwijnen en mogelijke gezondheidsproblemen met zich meebrengen vanuit het riool. Bovendien planten deze vliegjes zich in razend tempo voort, waardoor de plaag alleen maar groter wordt. Voordat u de vliegjes kunt aanpakken, is het belangrijk om te achterhalen wat het rioolprobleem veroorzaakt en waar de eitjes liggen.

Vaak bevinden de eitjes zich in de directe omgeving van een lekkage of verstopping in het riool, daarom is het belangrijk om goed op te letten bij toiletten en afvoerputjes. Wilt u zeker weten of u de juiste afvoer heeft, dan plakt u s avonds de afvoer af met een stukje tape. Laat een beetje ruimte vrij, zodat er licht de afvoer in kan. Als er vliegjes aanwezig zijn, zullen ze omhoog vliegen en blijven vastzitten aan het tape. Als de vliegjes zich vooral ophopen in een bepaalde hoek of kier, is het ook mogelijk om de plakbandtest te proberen.

Het kan gebeuren dat u zelf niet in staat bent om de rioolvliegjes voorgoed uit uw huis te krijgen. Zolang het rioolprobleem aanhoudt, zult u de vliegjes niet kunnen verdelgen. In deze situaties staan wij voor u klaar om te helpen. Neem contact met ons op via 085 106 1910 voor een blijvende oplossing bij Clever Rioolservice.

Over rioolvliegjes

Rioolvliegjes zijn kleine zwarte vliegjes die zich voornamelijk in het riool bevinden.

Rioolvliegjes komen naar boven als gevolg van rioolproblematiek. Ze bevinden zich in het riool omdat ze leven rondom voedingsrijk stilstaand water met veel bacteriën. Andere plekken waar rioolvliegjes soms voorkomen zijn; vuilnisbakken, vochtige kieren of hoeken, putjes, verstopte hemelwaterafvoer en vochtige plekken in schuren of garages.

Rioolvliegjes kunnen 200 eitjes per dag leggen en komen vaak voor in grote plagen. Wegens deze snelle voortplanting wordt aangerand direct actie te ondernemen tegen de vliegen.

Gebruik kokend water met azijn en ontstoppingsmiddel om de verstopping te verhelpen en de eitjes te doden. Je moet ook de levende vliegen verdelgen, anders blijven ze eitjes leggen. Om definitief van de vliegjes af te komen is het noodzakelijk dat het rioolprobleem wordt opgelost.

Er zijn een aantal redenen om rioolvliegjes te bestrijden. Zo verdwijnen ze niet vanzelf en brengen ze mogelijke gezondheidsproblemen met zich mee vanuit het riool. Daar komt bij dat deze vliegjes zich enorm snel voortplanten, waardoor de plaag alleen maar toeneemt. De plaag kan niet worden opgelost als men niet ook met her rioolprobleem aan de gang gaat.

Om de vliegjes te bestrijden moet u eerst weten wat het rioolprobleem is en waar de eitjes liggen. Meestal liggen deze eitjes in de buurt van een lekkage of verstopping in de riolering, let daarom goed op toiletten en afvoerputjes. Als u zeker wilt weten of u de juiste afvoer heeft, kunt u s avonds de afvoer afplakken met een stukje tape waarbij u een beetje ruimte overlaat zodat er licht de afvoer in kan, als hier vliegjes zitten zullen die omhoog vliegen en vastplakken aan het tape. Als de vliegjes veel in een bepaalde hoek of kier zitten, kunt u ook de plakbandtest uitvoeren.

Heeft u hulp nodig met het oplossen van de oorzaak van rioolvliegjes overlast? Neem dan vrijblijvend contact op met Clever Rioolservice via 085 106 1910 of via onderstaand offerte formulier.


Over ons

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen,... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 085 106 1910

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor rioolvliegjes bestrijden?

Een moment geduld alstublieft
We verwerken uw aanvraag...

Over Clever Rioolservice

Ons toegewijde team is gespecialiseerd in een breed scala aan ontstoppingsdiensten, waarmee we u volledig kunnen ontzorgen. Denk hierbij aan het deskundig ontstoppen van diverse installaties in uw woning, zoals toiletten, rioleringen, wastafels, gootstenen, regenpijpen, vaatwassers, doucheputjes, drogers en baden. Onze specialisten beschikken over diepgaande kennis en geavanceerde hulpmiddelen om deze problemen efficiënt en duurzaam voor u op te lossen.


Heeft u last van een onaangename geur in uw woning, zonder duidelijke oorzaak? Ons team biedt uitgebreide rioolinspectiediensten aan. Met behulp van geavanceerde camera-apparatuur kunnen we uw rioolsysteem grondig onderzoeken en het probleem nauwkeurig lokaliseren, zonder enige schade aan te richten. Nadat het probleem is geïdentificeerd, kan onze expert direct overgaan tot een doeltreffende oplossing.


Bovendien zijn we niet alleen beperkt tot ontstoppingsdiensten; we bieden ook hoogwaardige rioolrenovaties aan. Of het nu gaat om het herstellen van beschadigde leidingen, het vernieuwen van verouderde rioleringssystemen of het uitvoeren van preventief onderhoud, wij hebben de expertise en ervaring om aan al uw riool gerelateerde behoeften te voldoen.


Kies voor onze uitgebreide dienstverlening en ervaar de professionele aanpak waarmee wij uw sanitair en riolering in optimale staat houden.


Logo van VCA
Logo van KAD
Logo van EVM
Logo van CPMV
Logo van KOMO
Logo van Erkend leerbedrijf
Logo van TUV NORD
Logo van Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven (KPMB)
Logo van IPM Houtbescherming
Logo van CEPA
Logo van Keurmerk ConsuBeter
VCA,KAD,EVM,CPMV,KOMO,Erkend leerbedrijf,TUV NORD,Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven (KPMB),IPM Houtbescherming,CEPA,Keurmerk ConsuBeter