Rioolvliegjes Amersfoort

Nadat we hebben vastgesteld door welke rioolproblemen de rioolvliegjes hebben kunnen ontsnappen, adviseren we u graag over de beste oplossing voor de reparatie van het riool en de bestrijding van de vliegjes. Bel 085 - 106 19 10 of gebruik het contactformulier voor snelle hulp bij rioolvliegjes.Ziet u rioolvliegjes in uw woning of winkel in Amersfoort? De aanwezigheid van rioolvliegjes duidt meestal op een rioollekkage. Als u ze waarneemt is het zaak om eerst de onderliggende problemen aan te pakken. Pas als deze zijn opgelost kunnen de vliegjes effectief worden bestreden. J.G. Riooltechniek kan u helpen bij het oplossen van de rioolproblemen. Wij kunnen bijvoorbeeld een rioolinspectie uitvoeren om te kijken of er sprake is van scheurtjes of zelfs van breuken in het riool.

Waarom rioolvliegjes bestrijden?

Rioolvliegjes leven normaal gesproken alleen in het riool. Ze laten zich alleen buiten het riool zien wanneer ze ergens een opening vinden waar ze door naar buiten kunnen. Een riool is een gesloten systeem. Wanneer de mugjes naar buiten kunnen zit er waarschijnlijk ergens een scheur of een breuk.

Rioolvliegjes, ook wel bekend als latrinevliegjes of motmuggen, leven voornamelijk van vocht en rottend organisch afval. Ze veroorzaken niet direct heel veel schade, maar verspreiden wel allemaal bacteriën. Vanwege het feit dat ze zich snel voortplanten (per keer leggen ze wel 200 eitjes die al na 2 dagen uitkomen) kunnen ze in korte tijd relatief veel overlast veroorzaken.

Je kunt de beestjes herkennen aan hun kleine vlinderachtige vleugels (een voorbeeld zie je bovenaan de pagina) en ze worden ongeveer 3 tot 5mm groot. Doordat ze zo klein zijn kunnen ze gemakkelijk door de meest nauwe openingen kruipen. Vaak is het rond zo’n opening redelijk vochtig. En vochtige plekjes zijn nu juist ideaal voor de motvliegjes om zich voort te planten.

Onderliggende probleem rioolvliegjes oplossen

Om een ware plaag te voorkomen kunt u het beste direct actie ondernemen zodra u rioolvliegjes ziet. Het achterhalen van de oorzaak is daarbij het belangrijkst. Rioolvliegjes zijn namelijk vrijwel altijd een bijproduct van een rioollekkage of een verstopping.

Als het niet duidelijk is waar de oorsprong van het lek precies zit, beschikken wij over verschillende methoden om het lek op te sporen. Zo kunnen we een camera gebruiken om het riool te inspecteren. En wanneer we op de camerabeelden geen schade waarnemen hebben we in rookdetectie een goed alternatief. Indien mogelijk gaan we direct over tot reparatie van het riool zodra we het lek hebben gevonden.

Bestrijden rioolvliegjes

Er is van alles dat u kunt doen om latrinevliegjes buiten het riool te bestrijden. Het onklaar maken van mogelijke nieuwe broedplaatsen is een van de belangrijkste stappen. Dat betekent concreet: alle afvoeren reinigen, rotten organisch afval uit huis en tuin verwijderen en bronnen van stilstaand water verwijderen. Om de vliegjes weg te krijgen kunt u ze opzuigen met de stofzuiger of een verdelgingsspray gebruiken.

Indien u onze hulp wilt inschakelen voor het reinigen van uw afvoeren is dat uiteraard mogelijk. Daarnaast geven we u graag meer tips voor de bestrijding van de motmugjes.

J.G. Riooltechniek helpt bij rioolvliegjes en andere rioolproblemen

Als u te maken krijgt met rioolvliegjes helpen we graag bij het zoeken naar de bron en bij de reparatie van de rioolproblemen. Daarnaast adviseren we u over de bestrijding van de vliegjes en helpen indien gewenst met de reiniging van de afvoeren.

Maar ook in andere situaties, wanneer u bijvoorbeeld graag een rioolreiniging of een rioolinspectie zou willen laten uitvoeren kunt u een beroep doen op onze rioolservice. J.G. Riooltechniek is 24/7 bereikbaar. Bel 085 - 106 19 10 of geef uw opdracht door via het contactformulier. Dan komen we snel naar u toe.